اگر از همراهان مجله تک ژن باشید، میدانید که سلامت ما انسانها به فلور میکروبی بدنمان وابسته است. بنابراین مکملهای پروبیوتیکی با تنظیم کردن فلور میکروبی بدن، نقش مهمی در ارتقای سلامت ما خواهند داشت. این میکروبهای مفید بیشتر بعنوان بهبود دهنده و تنظیم کننده عملکرد سیستم گوارشی شناخته شده هستند. اما آیا این تنها فایدهی پروبیوتیکهاست؟ مسلما خیر.
یکی از عفونتهای شایع در بانوان، عفونت دستگاه تناسلی یا واژن است. این محیط به دلایل آناتومیک، فیزیولوژیک و کارکردی ریسک عفونت بالایی داشته و با توجه به ارتباط آن با رحم، حفظ بهداشت و مراقبت از آن، اهمیت بالایی در بهداشت باروری و جنسی زنان دارد.
اکثر مکملهای پروبویتیکی به شکل کپسول در بازار وجود دارند. مکملهای پروبویتیکی مخصوص بانوان نیز به صورت کپسولهای خوراکی و واژینال تولید شدهاند. اما این کپسولها چه هستند؟ چگونه بر واژن تاثیر میگذارند؟ چطور باید آنها را مصرف کنیم تا بهترین اثربخشی را داشته باشند؟ آیا برای تهیهی این مکملها به نسخه پزشک نیاز داریم؟ و از همه مهمتر، از کجا بهترین و قابل اعتمادترین کپسول پروبیوتیک برای عفونت واژن را پیدا کنیم.
پیشنهاد: آشنایی با کپسول های پروبیوتیک
در صورتی که این سوالات ذهن شما را درگیر کرده است، با ما همراه باشید و این مطلب را تا انتها مطالعه کنید. در این مطلب با کپسولهای پروبیوتیک مختص عفونت واژن زنان آشنا میشوید. اگر درباره مصرف مکمل، انواع کپسول برای عفونت واژن و عوارض آن سوالی دارید، میتوانید از مشاورین علمی تک ژن زیست کمک بگیرید.
کدام کپسول پروبیوتیک برای عفونت واژن زنان موثر است؟
فهرست مطالب
- 1 کدام کپسول پروبیوتیک برای عفونت واژن زنان موثر است؟
- 2 عفونت واژن چیست و چرا ایجاد می شود؟
- 3 نحوه مصرف کپسول پروبیوتیک بایوفم واژ و بایوفم برای عفونت واژن چگونه است؟
- 4 عوارض کپسول پروبیوتیک برای واژن چیست؟
- 5 موارد هشدار و مصرف کپسول پروبیوتیک برای عفونت واژن زنان
- 6 تداخلات دارویی کپسول پروبیوتیک برای عفونت واژن
- 7 توصیه تک ژن زیست در مصرف کپسول پروبیوتیک برای عفونت واژن
- 8 سوالات متداول
انواع مکملهای خوراکی و واژینال پروبیوتیکی برای پیشگیری و مدیریت عفونتهای واژن به بیمار کمک خواهد کرد. کپسولهای واژینال پروبیوتیک با توجه به نحوه مصرف، اثرگذاری سریعتری در تعادل بخشی به فلور میکروبی واژن داشته و مسلما روند درمان عفونت را تسریع میکنند. انواع کپسولهای پروبیوتیکی خوراکی نیز با غنی سازی روده از باکتریهای مفید لاکتوباسیلوس و نقل مکان آنها از انتهای روده (مقعد) به نواحی واژن و مجاری ادراری، به تعادل فلور میکروبی واژن و مثانه انجامیده و به پیشگیری و درمان عفونتها کمک خواهد کرد.
پیشنهاد: پروبیوتیک چیست
کپسولهای پروبیوتیکی مناسب برای کمک به درمان عفونتهای واژن بایستی حاوی سویههای موثر لاکتوباسیلوسهایی باشند که در مطالعات مختلف تاثیرگذاری آنها ثابت شده است.
بایوفم واژ (BioFemvage®) ، پروبیوتیکی برای عفونت زنان
کپسول پروبیوتیکی بایوفم واژ ، واژینال است که توسط شرکت تک ژن با ابعادی کوچک تولید شده تا مصرف آن برای بانوان راحت باشد. (پیشنهاد میشود ابعاد واقعی این کپسولها به صورت تصویر خود کپسول و نمایش عددی ابعاد به میلیمتر در این بخش طراحی و قرار داده شود. ) این کپسولها حاوی مقداری موثر از لاکتوباسیلوس پلانتاروم است. این باکتری مفید فلور طبیعی واژن را بازسازی کرده و با تولید اسیدلاکتیک باعث اسیدی شدن محیط واژن خواهد شد. این شرایط برای فعالیت و حیات میکروبهای بیماریزا مناسب نیست. به علاوه پروبیوتیکها با تولید آنتیبیوتیکهای طبیعی (باکتریوسین) و پراکسید هیدروژن (H2O2) موجب مرگ عوامل بیماریزا میشوند. جلوگیری از تشکیل و همچنین تخریب ساختارهای بایوفیلم نیز از مکانیسمهای دیگریست که از عود عفونت واژینال پیشگیری خواهد کرد. چرا که عوامل بیماریزا در این ساختارها پنهان شده و پس از اتمام دوره آنتیبیوتیکی، مجدد فعالیت خود را از سر میگیرند؛ لذا فرد اندکی بعد از اتمام درمان، علائم عفونت را مجدد تجربه خواهد کرد. این اتفاق موجب مصرف طولانی مدت آنتیبیوتیکهای قوی خواهد شد که غیر از ایجاد عوارض دارویی، موجب از بین رفتن فلور میکروبی نرمال بدن خواهد شد. بالا رفتن ریسک مقاومتهای آنتیبیوتیکی نیز از عواقب جدی مصرف این دسته از داروهاست. لاکتوباسیلوس پلانتاروم با تولید بیشتر موادی به نام اگزوپلیساکارید (Exopolysaccharide) عملکردهای خاصی ایفا میکند. خواص ترمیمی، ضد سرطانی، ضد ویروسی و ضد باکتریاییِ این مواد، همگی برای بهبود آسیبهای بافتی ناشی از عفونتهای واژینال باکتریایی، قارچی و HPV کمک کننده خواهد بود.
بنابراین مصرف پروبیوتیک واژینال به همراه درمان اصلی و پس از پایان درمان اصلی به از بین بردن عوامل بیماریزا، جلوگیری از عود مجدد و بازسازس فلور میکروبی نرمال واژن کمک شایانی خواهد کرد.
بایوفم (BioFem®) ، پروبیوتیکی برای عفونت زنان
بایوفم ، کپسول پروبیوتیکی خوراکی که توسط شرکت تک ژن تولید شده است با تامین دو لاکتوباسیلوس مهم با نامهای لاکتوباسیلوس رامنوسوس و لاکتوباسیلوس روتری، روده را بعنوان مخزن اصلی میکروبهای بدن، غنی کرده و بدین ترتیب از تعداد میکروبهای بیماریزا و فرصت طلب کاسته و انتقال باکتریهای مفید را از خروجی انتهای روده (مقعد) به ناحیه واژن و مجاری ادراری بیشتر میکند. اثرات مثبت کپسولهای پروبیوتیکی خوراکی نیز برای تعدیل فلور واژن ثابت شده است. بطوریکه نتایج پژوهشها نشان داده است، مصرف خوراکی این دو سویه لاکتوباسیلوس باعث کاهش ابتلا به عفونتهای ادراری و واژن در زنان شده است. از طرفی طبق دستاوردهای پژوهشها، مصرف خوراکی این لاکتوباسیلوسها هنگام عفونت باکتریایی و قارچی واژن به همراه درمان اصلی (آنتیبیوتیک) اثرگذاری دارو را بیشتر کرده و نرخ عود عفونت را نیز کاهش داده است.
بنابراین نتیجه میگیریم مصرف توامان پروبیوتیکهای خوراکی و واژینال با تعادل بخشی به فلور میکروبی واژن و حفظ لاکتوباسیلوسها، به پیشگیری از ابتلا به عفونت کمک کرده و از طرفی مصرف آنها همزمان با درمان اصلی، هنگام بروز عفونت، به درمان کامل و اثر بخش آن، کمک شایانی خواهد کرد.
به دلیل تغییرات هورمونی، نرخ بروز عفونتهای واژینال و مجاری ادراری در دوران بارداری بیشتر است. مصرف پروبیوتیکهای خوراکی و واژینال در پیشگیری از این شرایط و بهبود آن کمک کننده خواهد بود.
فراموش نکنید همواره دوره درمان آنتیبیوتیکی خود را به اتمام برسانید. شواهد حاکی از اثر بیشتر مصرف توامان آنتیبیوتیکها با مکملهای پروبیوتیکی در درمان عفونتهای واژینال و مجاری ادراری است. همچنین توصیه میشود مصرف مکملهای پروبیوتیکی را بعد از اتمام داروی آنتیبیوتیک خود ادامه دهید تا فلور میکروبی آسیب دیدهی ناشی از مصرف آنتیبیوتیک، بازسازی شده و از تکرار عفونت پیشگیری شود.
برای آگاهی بیشتر از پزشک خود، دکتر داروساز داروخانه یا مشاورین علمی تک ژن کمک بگیرید.
عفونت واژن چیست و چرا ایجاد می شود؟
عفونت واژن (Vaginitis) به آلوده شدن واژن با میکروبهای بیماریزا (پاتوژن) گفته میشود که در صورت عدم درمان، مشکلات متعددی را ایجاد خواهد کرد. شرایط مختلفی میتواند ریشه اینگونه عفونتها باشد. اما به طور کلی عدم تعادل فلور میکروبی واژن نقش مهمی در غلبه میکروبهای بیماریزا بر میکروبهای مفید دارد. عفونت واژن بسته به عامل بیماریزا، انواع مختلفی خواهد داشت. دو نوع بسیار رایج آن، واژینوزیس باکتریایی (Bacterial vaginosis) و عفونت قارچی واژینال (Vulvovaginal Candidiasis) هستند:
- واژینوزیس باکتریایی (BV): این عفونت زمانی رخ میدهد که تعداد باکتریهای مضر مانند Gardnerella vaginalis بر باکتریهای مفید واژن (یعنی لاکتوباسیلوسها) غلبه کند. روابط جنسی با پارتنرهای متعدد، استفاده از دوشهای واژینال، عدم رعایت بهداشت فردی و تغییرات هورمونی، از مهمترین عوامل ابتلا به این عفونت است. ترشحات غیر معمول، خارش و سوزش و بوی بد از علائم شایع آن است.
- عفونت قارچی واژینال (VVC): معمولاً به دلیل رشد بیش از حد قارچ Candida ایجاد میشود. استفاده از آنتیبیوتیکها و کاهش لاکتوباسیلوسهای واژن، مصرف داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی، بارداری، یا شرایطی مانند دیابت و HIV ممکن است شانس ابتلا به این عفونت را افزایش دهد. علائم رایج شامل خارش، سوزش، ترشحات غلیظ، التهاب و قرمزی هستند.
- عفونت ویروس پاپیلومای انسانی یا HPV: ویروس HPV انواع بسیاری دارد و میتواند همه افراد جامعه را فارغ از سن، جنسیت و تمایلات مختلف جنسی آلوده کند. تماس پوستی با ناقلین این ویروس و عموما از طریق روابط جنسی، افراد را آلوده خواهد کرد. انواع پرخطر آن، که توسط سیستم ایمنی کنترل نشود و به مدت طولانی در بدن فعالیت کند، سرطانهای وابسته به HPV را موجب میشوند. از معروفترین آنها میتوان به سرطان دهانه رحم، سرطان مقعد، سرطان گلو (اوروفارنکس) و سرطان اندام تناسلی اشاره کرد. باید توجه داشته باشیم که HPV درمان قطعی ندارد و کاهش لود ویروس در نواحی آلوده که به کاهش فعالیت آن و پیشگیری از ایجاد بدخیمیهای سلولی منجر خواهد شد، هدف اصلی پزشکان است.
تاثیر پروبیوتیک ها بر عفونت واژن چیست؟
با توجه به اینکه فلور طبیعی واژن متشکل از انواع لاکتوباسیلوسهاست، از لاکتوباسیلوسهای متنوعی با هدف بررسی تاثیر پروبیوتیکها بر عفونتهای واژن استفاده شده است. حدود بیش از 170 لاکتوباسیلوس در این دسته پژوهشها مورد بررسی قرار گرفتهاند. از مهمترین آنها میتوان به L. acidophilus, L. crispatus, L. gasseri, L. reuteri, L. rhamnosus وL. plantarum اشاره کرد.
لاکتوباسیلوسها با حفظ تعادل فلور میکروبی واژن، به پیشگیری و درمان عفونتهای واژینال کمک میکنند. این باکتریها با کاهش pH، محیط واژن را اسیدی کرده و از رشد باکتریها و قارچهای بیماریزا و فعالیت HPV جلوگیری میکنند. آنها همچنین ترکیبات ضد میکروبی مانند پراکسید هیدروژن و باکتریوسین تولید میکنند که میتواند عوامل بیماریزا را از بین ببرد.
پروبیوتیکهای واژینال با توجه به نحوه استفاده و اثرگذاری سریع ناحیهای، میتوانند روند درمان را تسریع کرده و فلور میکروبی آسیب دیده ناشی از عفونت و مصرف آنتیبیوتیک را به سرعت بازسازی کنند.
پروبیوتیکهای خوراکی نیز با غنی کردن روده به عنوان مخزن اصلی از لاکتوباسیلوسها، باعث کاهش تعداد باکتریهای بیماریزا و فرصت طلب در روده شده و با افزایش جمعیت لاکتوباسیلوسها، احتمال انتقال این دسته از باکتریها را از خروجی مقعد به نواحی واژن و مجاری ادراری افزایش میدهد. به این ترتیب مخزن اصلی بدن از نظر فلور میکروبی اصلاح شده و همچنین منبع خوبی برای تامین باکتریهای مفید واژن و مجاری ادراری خواهد شد.
پژوهشهای متعدد نشان دادهاند که مصرف توامان پروبیوتیکهای خوراکی و واژینال تضمین قویتری برای اصلاح فلور میکروبی واژن است. همچنین مصرف همزمان درمان اصلی (آنتیبیوتیک) با مکملهای پروبیوتیکی، علاوه بر بیشتر کردن اثرگذاری داروها، از عود عفونت جلوگیری کرده و فلور میکروبی از دست رفتهی ناشی از عفونت و مصرف آنتیبیوتیک را بازسازی میکند.
عوامل بیماریزا با تشکیل ساختارهایی بنام بایوفیلم، از دسترس دارو پنهان شده و پس از اتمام دوره درمانی، مجدد فعال شده و عفونت را ایجاد میکند. لذا باکتریهای مفید پروبیوتیکی برای واژن (لاکتوباسیلوسها) از تشکیل بایوفیلم جلوگیری کرده یا آن را تخریب میکنند و به این ترتیب همزمانی مصرف پروبیوتیک با آنتیبیوتیکها و حتی ادامه مصرف پس از اتمام آنتیبیوتیک، میتواند از عود عفونت جلوگیری نماید. عفونتهای تکرار شونده واژینال و مجاری ادراری بسیار شایع و آزار دهنده بوده و موجب افزایش سرانه مصرف آنتیبیوتیکها خواهد شد. بنابراین غیر از عوارض جانبی آنتیبیوتیکها و نامتعادل شدن فلور میکروبی، افزایش ریسک مقاومت به آنتی بیوتیک از عواقب خطرناک این شرایط خواهد بود که مکملهای پروبیوتیکی به کاهش آنها کمک شایانی مینمایند.
نحوه مصرف کپسول پروبیوتیک بایوفم واژ و بایوفم برای عفونت واژن چگونه است؟
اگر مبتلا به عفونت واژینال هستید، برای دستیابی به بهترین نتیجه درمانی، فراموش نکنید که حتما درمان آنتیبیوتیکی خود را به موقع و تا پایان دارو استفاده نمایید. مصرف توامان پروبیوتیکهای خوراکی و واژینالِ با کیفیت، نه تنها به درمان کامل شما کمک شایانی میکند، بلکه به بازسازی فلور میکروبی واژن شما و جلوگیری از عود عفونت کمک خواهد کرد.
مصرف منظم پروبیوتیک در زمانی که مبتلا به عفونت نیستید به شما کمک میکند فلور میکروبی واژن خود را در شرایط پایدار و متعادل حفظ نمایید تا از ابتلا به عفونتهای واژینال و مجاری ادراری پیشگیری کنید.
هنگام بروز عفونت حتما برای استفاده پروبیوتیکها با پزشک خود یا دکتر داروساز داروخانه یا مشاوران علمی تک ژن مشورت نمایید. اما به طور کلی نحوه مصرف به شرح زیر است:
- مکمل خوراکی بایوفم (BioFem®) به صورت کپسولهای خوراکی حاوی لاکتوباسیلوس روتری و لاکتوباسیلوس رامنوسوس طراحی و تولید شدهاند که میتوانید روزانه دو عدد از آن را قبل از وعده غذایی مصرف نمایید. بهتر است هفته ابتدایی را با روزانه یک عدد آغاز کرده و ادامه مصرف را با روزانه دو عدد کپسول پیش ببرید. این مصرف میتواند مداوم و حداقل طی دوره سه ماهه ادامه یابد.
در زمان بروز عفونت نیز همین شیوه مصرف همراه با آنتیبیوتیک قابل اجراست. نکته مهم این است که فاصله 2 تا 6 ساعته با انواع داروهای آنتیباکتریال خوراکی مانند مترونیدازول ضروریست. بهتر است بعد از پایان درمان آنتیبیوتیکی مصرف پروبیوتیک را ادامه دهید تا فلور میکروبی از دست رفته بازسازی گردد.
- مکمل واژینال بایوفم واژ (BioFemvage®) کپسولهای بسیار کوچک واژینال حاوی لاکتوباسیلوس پلانتارم است و مانند نوع خوراکی در شرایط بروز عفونت باکتریایی یا قارچی میتواند به مدت شش شب متوالی، هر شب قبل از خواب استفاده شود. ادامه مصرف با هفتهای یک کپسول قبل از خواب ادامه مییابد. همین شیوه مصرف، همراه با آنتیبیوتیک قابل اجراست. نکته مهم این است که فاصله 2 تا 6 ساعته با انواع داروهای آنتیباکتریال خوراکی مانند مترونیدازول ضروریست. رعایت این فاصله زمانی درباره پماد یا ژل واژینال آنتی باکتریال نیز صدق میکند. اگر تعداد دفعات استفاده از این پمادها به نحویست که ایجاد فاصله زمانی با پروبیوتیک واژینال امکان پذیر نیست، بعد از پایان دوره مصرف پماد، بایوفمواژ را شروع نمایید. در غیر این صورت، فاصله 2 تا شش ساعته با مصرف این مکمل واژینال بر اثرگذاری آن تاثیر منفی نخواهد گذاشت.
در موارد عفونت HPV مصرف طولانی مدت 6 ماهه از محصول بایوفم واژ، هر شب قبل از خواب، میتواند به کاهش لود ویروس و ترمیم آسیبهای بافتی ناشی از آن کمک کند.
مهمترین نکته در استفاده از کپسولها یا شیافهای واژینال، رعایت بهداشت حین مصرف است.
مراحل استفاده از شیاف یا کپسول واژینال به شرح زیر است:
- ابتدا دستهای خود را با آب و صابون به خوبی بشویید. در صورت استفاده از اپلیکاتور، آن را نیز کاملا با آب و صابون شسته و به خوبی آبکشی و سپس خشک نمایید. شیاف یا کپسول را در اپلیکاتور قرار دهید. به پشت دراز کشیده و پاها را تا عرض شانه باز کنید. اپلیکاتور حاوی شیاف را به آرامی تا جایی که راحت هستید وارد واژن کرده و با انگشت اشاره خود پیستون را فشار داده تا کپسول وارد شود.
- اگر به اپلیکاتور دسترسی نداشته یا با آن راحت نیستید، از انگشت اشاره نیز برای وارد کردن شیاف یا کپسول واژینال میتوان استفاده نمود. در این صورت نیز فراموش نکنید که دست خود را قبل و بعد از استفاده، به خوبی با آب و صابون بشویید.
بهترین زمان مصرف پروبیوتیک ها برای عفونت واژن چه زمانی است؟
بهترین زمان مصرف پروبیوتیکهای واژینال مانند بایوفمواژ، شبها قبل از خواب است. این زمان به دلیل حالت استراحت بدن در شب به پروبیوتیکها اجازه میدهد که به خوبی در محیط واژن مستقر شوند و بدون اختلال از حرکت یا فعالیتهای روزانه، به تنظیم فلور میکروبی کمک کنند. قرارگیری کپسول در زمان خواب باعث بهبود اثربخشی و کاهش احتمال بیرون زدن کپسول میشود. این روش به ویژه در بازیابی تعادل میکروبی و درمان عفونتها با سرعت بیشتر، مؤثر است.
بهترین زمان مصرف پروبویتیکهای خوراکی مانند بایوفم، قبل از وعده غذایی یا بین دو وعده غذایی است.
عوارض کپسول پروبیوتیک برای واژن چیست؟
بطور کلی پرروبیوتیکها در هر نوعی برای گروههای سنی مختلف ایمن بوده و عوارض جانبی قابل توجهی ندارند. اما به دلیل الگوی میکروبی متفاوت در افراد مختلف، مصرف پروبیوتیکهای خوراکی در برخی، با بروز نفخ و مشکلات گوارشی خفیف همراه بوده است که بعد از یک هفته استفاده، رفع خواهد شد.
در مورد کپسولهای واژینال نیز ممکن است برخی افراد در ابتدای مصرف کمی خارش را در ناحیه واژن تجربه کنند که با مداومت مصرف رفع خواهد شد.
موارد هشدار و مصرف کپسول پروبیوتیک برای عفونت واژن زنان
برای استفاده ایمن از کپسولهای پروبیوتیک، رعایت برخی موارد احتیاط و هشدارها ضروری است:
- افراد مبتلا به نقص سیستم ایمنی یا افرادی که داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی استفاده میکنند قبل از مصرف پروبیوتیکها بایستی با پزشک خود مشورت نمایند.
- اگر به تازگی در دستگاه گوارش خود جراحی داشتهاید، زخم یا سوراخ شدگی در دستگاه گوارش دارید یا خونریزی از دستگاه گوارش را تجربه میکنید، نباید مکملهای پروبیوتیکی خوراکی را استفاده نمایید.
- زخم در دهانه رحم (سرویسیت) با علائم حاد، مانند خونریزی، از موارد منع مصرف پروبیوتیکهای واژینال است. بعد از اتمام دوره درمان اصلی و با پایدار شدن شرایط فرد، برای کمک به بهبود التهاب و حفظ شرایط پایدار، مصرف پروبیوتیکهای واژینال کمک کننده خواهد بود.
- اگر در دوران بارداری بسر میبرید، قبل از مصرف پروبیوتیکها حتما با پزشک خود مشورت نمایید. چرا که در برخی موارد پزشک بنا به صلاحدید خود زمان و نحوه مصرف را تغییر خواهد داد. البته بسیاری از منابع علمی مصرف پروبیوتیکها در دوران بارداری و شیردهی را بلامانع میدانند.
- اگر نارسایی شدید کلیوی و کبدی دارید قبل از مصرف پروبیوتیکها با پزشک خود مشورت کنید.
تداخلات دارویی کپسول پروبیوتیک برای عفونت واژن
بطور کلی محصولات پروبیوتیکی تداخلات دارویی خاصی ندارند. تنها نکته این است که در صورت همزمانی مصرف آنها با انواع آنتیبیوتیکها (مانند مترونیدازول) بایستی فاصله زمانی 2 تا 6 ساعته رعایت گردد. این فاصله زمانی به پروبیوتیکها اجازه میدهد تا بدون تاثیر منفی آنتیبیوتیکها، به تعادل و تثبیت فلور میکروبی طبیعی واژن کمک کنند.
توصیه تک ژن زیست در مصرف کپسول پروبیوتیک برای عفونت واژن
مصرف منظم پروبیوتیکها برای حفظ شرایط متعادل فلور میکروبی واژن توصیه میشود و همچنین هنگام بروز عفونتهای واژن و خصوصا موارد تکرار شونده، بهتر است پروبیوتیکها به همراه آنتیبیوتیکها مصرف شوند و پس از پایان دوره آنتیبیوتیکی استفاده از مکملهای پروبیوتیکی ادامه یابد. همچنین لازم به ذکر است که مصرف توامان پروبیوتیکهای خوراکی و واژینال تاثیرگذاری بیشتری خواهند داشت. از بهترین انواع مکملهای پروبیوتیک برای زنان، کپسول خوراکی بایوفم و کپسول واژینال بایوفمواژ است. از این کپسولهای پروبیوتیک در موارد زیر استفاده میشود:
- کمک به پیشگیری و درمان عفونتهای واژینال و عفونتهای مجاری ادراری، خصوصا انواع تکرار شونده آنها
- کمک به پیشگیری و درمان عفونتهای واژینال و عفونتهای مجاری ادراری در دوران بارداری
- کمک به کاهش خطر زایمان زودرس ناشی از عفونتهای واژن
- کمک به رفع خشکی واژن در زنان یائسه و کاهش ریسک ابتلا به عفونت در آنها
- تنظیم فلور میکروبی واژن و دستگاه گوارش به دنبال مصرف آنتیبیوتیک
سوالات متداول
در ادامه به برخی از سوالات متداول درباره کپسول پروبیوتیک برای عفونت واژن پاسخ دادهایم:
۱. کپسول پروبیوتیک برای عفونت واژن را چگونه باید نگهداری کرد؟
مکملهای پروبیوتیکی بسته به نحوه ساخت، دستورالعمل نگهداری خاص خود را دارد. در رابطه با کپسول پروبیوتیک بایوفم و بایوفم واژ ساخت شرکت تک ژن، نیازی به نگهداری در یخچال نبوده و میتوان در دمای اتاق (25°C) و جای خشک نگهداری نمایید. بنابراین میتوانید بدون نگرانی از بیاثر شدن پروبیوتیکهای تک ژن، در سفر یا محل کار، آنها را همراه داشته و استفاده نمایید. در شیوه تولید به روشهای به روز، غیر از بینیاز بودن به یخچال، پایداری و زنده مانی پروبیوتیکها و متعاقبا کیفیت محصول به حداکثر میرسد.
۲. بهترین قرص برای عفونت واژن قرص پروبیوتیک است؟
اولویت درمان شما هنگام بروز عفونت واژن، درمان اصلی با داروهای آنتیبیوتیک است و مکملهای پروبیوتیکی در کنار درمان اصلی مصرف خواهند شد. بنابراین داروی اصلی خود را تا پایان دوره درمانی استفاده کرده و برای دستیابی به اثرگذاری بیشتر میتوانید از انواع مکملهای خوراکی و واژینال پروبیوتیک نیز بهره ببرید. حتما در اینباره از پزشک خود یا مشاورین علمی تک ژن مشورت بگیرید. محصولات شرکت تک ژن از بهترین انواع پروبیوتیکها بوده که برای رفاه حال مصرف کنندگان و بکارگیری تکنولوژیهای بهروز در تولید، نیازی به نگهداری در یخچال نداشته و به آسانی قابل مصرف خواهند بود.
۳. کپسول پروبیوتیک بایوفم واژ خوردنی است؟
خیر. بایوفم واژ یک کپسول بسیار کوچک واژینال است و برای استعمال موضعی طراحی و تولید شده است. این کپسول مانند شیاف واژینال عمل میکند. اندازه کپسولها بسیار کوچک بوده و برای استفاده آن میتوانید از اپلیکاتور داخل جعبه کمک بگیرید. برای آگاهی از نحوه مصرف صحیح این کپسول با مشاورین علمی تک ژن مکاتبه کنید.
رفرنسها:
Bouzaiene, Taroub, et al. “Exopolysaccharides from Lactiplantibacillus plantarum C7 Exhibited Antibacterial, Antioxidant, Anti-Enzymatic, and Prebiotic Activities.” Fermentation 10.7 (2024): 339.
Kranz, Jennifer, et al. “European Association of Urology Guidelines on Urological Infections: Summary of the 2024 Guidelines.” European Urology (2024).
JD Sobel, et al. “Bacterial vaginosis: Recurrent infection” Uptodate (2024).
JD Sobel, et al. “Candida vulvovaginitis in adults: Recurrent infection” Uptodate (2024).
Jeong, Sihyun, et al. “Lactobacillus plantarum metabolites elicit anticancer effects by inhibiting autophagy-related responses.” Molecules 28.4 (2023): 1890.
Liu, Peng, et al. “Use of probiotic lactobacilli in the treatment of vaginal infections: In vitro and in vivo investigations.” Frontiers in Cellular and Infection Microbiology 13 (2023): 1153894.
Takada, Kazuhide, et al. “Female reproductive tract-organ axes.” Frontiers in immunology 14 (2023): 1110001.
Li, Yuanyue, et al. “Vaginal microbiota and HPV infection: novel mechanistic insights and therapeutic strategies.” Infection and drug resistance (2020): 1213-1220.